Burger zrobiony jest z 200 gramów mielonego mięsa wołowego rodzaju Wagyu Kobe oraz 60 gramów nowozelandzkiej dziczyzny. Mięso przyprawione jest wędzoną solą himalajską, a faszerowane czarną truflą brie.
Jakby tego było mało, kanapka serwowana jest z kanadyjskim homarem, gotowanym w irańskim szafranie. Oprócz tego w burgerze znajdziemy boczek polany syropem klonowym, kawior bieługi, wędzoną kaczkę oraz kacze jajko, misternie pokryte jadalnym złotem. Bułkę przyprawiono japońską matchą – rodzajem sproszkowanej zielonej herbaty. Dodatkowo oczywiści kremowy majonez i (obowiązkowo!) kawałkami jadalnego złota. Wykończeniem burgera jest mango i szampan, którym skropiono wierzch bułki oraz posypka z białej trufli. Jesteśmy ciekawi kto wyda aż 1100 funtów na tę bombę kaloryczną. Pewnie już zgłodnieliście, dlatego nakarmimy Was zdjęciami tego przysmaku. I tak wszyscy jemy oczami.
Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍
zdjęcia | http://designyoutrust.com/2014/10/worlds-most-expensive-burger/
tekst | Basia Dudek