Burger dla bogaczy

Burger zrobiony jest z 200 gramów mielonego mięsa wołowego rodzaju Wagyu Kobe oraz 60 gramów nowozelandzkiej dziczyzny. Mięso przyprawione jest wędzoną solą himalajską, a faszerowane czarną truflą brie.

Jakby tego było mało, kanapka serwowana jest z kanadyjskim homarem, gotowanym w irańskim szafranie. Oprócz tego w burgerze znajdziemy boczek polany syropem klonowym, kawior bieługi, wędzoną kaczkę oraz kacze jajko, misternie pokryte jadalnym złotem. Bułkę przyprawiono japońską matchą – rodzajem sproszkowanej zielonej herbaty. Dodatkowo oczywiści kremowy majonez i (obowiązkowo!) kawałkami jadalnego złota. Wykończeniem burgera jest mango i szampan, którym skropiono wierzch bułki oraz posypka z białej trufli. Jesteśmy ciekawi kto wyda aż 1100 funtów na tę bombę kaloryczną. Pewnie już zgłodnieliście, dlatego nakarmimy Was zdjęciami tego przysmaku. I tak wszyscy jemy oczami.

486

572

673

1180

2131

3120

zdjęcia | http://designyoutrust.com/2014/10/worlds-most-expensive-burger/

tekst | Basia Dudek

Komentarze
Podaj dalej

Zapisz się do Newslettera