Wina Dajcie – degustacja przyjemności w sercu Rzeszowa!

wino w restauracji Wina Dajcie

Wina Dajcie to jedna z popularniejszych restauracji na kulinarnej mapie Rzeszowa. W tym miejscu spotyka się swobodny klimat wine baru z sezonowym menu opartym na świeżych i jakościowych składnikach.

O restauracji Wina Dajcie

Restauracja Wina Dajcie powstała z pasji do kuchni i wina oraz podejścia do gościnności, przyjmowania gości w restauracji. Właścicielom zależało na stworzeniu miejsca, w którym:

  • odwiedzający będą czuć się swobodnie,
  • gdzie docenią miłe towarzystwo, dobre jedzenie
  • i starannie dobrane do posiłku trunki.

Karta menu w Wina Dajcie zachęca do poznawania nowych smaków, aromatów i odkrywa przed mieszkańcami Rzeszowa nowatorskie podejście do kuchni pełne zabawy i ekspresji.


Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍

To ma być miejsce, w którym wszyscy poczują się mile widziani i ugoszczeni, z którego wyjdą zadowoleni i usatysfakcjonowani.

– zaznacza właściciel lokalu Waldemar Kaczmarek.

potrawa z menu Wina Dajcie

Najważniejszy jest produkt

Lokal przy ulicy 3 maja 9 w Rzeszowie na pierwszym miejscu stawia dbałość o jakość i świeżość składników używanych do przygotowywania dań. Starannie dobierają najlepszych, lokalnych dostawców opierając swoje menu przede wszystkim o sezonowe produkty. W kuchni nie używają chemicznych i sztucznych dodatków oraz ulepszaczy. Nie znajdziecie tu półproduktów i gotowych, odgrzewanych dań – wszystko powstaje od podstaw na kuchni pod czujnym okiem Chefa Maksyma Tabakova.

W menu połączenie klasycznych dań głównych z twistem, przystawki, które z powodzeniem sprawdzą się jako mix przekąsek do wina, lokalne podpłomyki i desery na zakończenie posiłku – piernik podkarpacki z musem z wiśni to pozycja dla której warto odwiedzić Rzeszów.

potrawa z menu Wina Dajcie

Zwycięzcy Plebiscytu Gości na Restaurant Weeku

Restauracja od kilku lat bierze udział we wszystkich edycjach Festiwalu Popisowych Menu – Restaurant Week. Ich dbałość o szczegóły i wyjątkowe podejście do gościnności jest doceniane przez Gości Festiwalu, o czym świadczą liczne nagrody.

W 2023 roku na wiosnę lokal zdobył aż 4 tytuły, w tym ogólnopolski za Najlepszą Atmosferę w Polsce, oraz nagrody regionalne za:

  • Najlepszą Restaurację,
  • Najlepsze Danie Główne,
  • Najlepszą Atmosferę
  • oraz Najpopularniejszą Restaurację w Rzeszowie.

Jesienna edycja również należała do nich z nagrodami za: I miejsce w Rzeszowie, oraz trofea za Najpopularniejszą Restaurację w Rzeszowie i Najlepszą Przystawkę.

Kolejna edycja Restaurant Weeka i okazja do spróbowania popisowego menu w Wina Dajcie już na wiosnę!

O Restaurant Weeku

Festiwal Restaurant Week od 10 lat łączy najlepsze, autorskie restauracje z prawie 1,5mln Gości w duchu #ZeroWaste. W Festiwalu co edycję bierze udział prawie 400 restauracji z których każda przygotowuje popisowe, 3-daniowe menu + cocktail.

Po rekordowej edycji #FoodSmellsGood nadchodzące, największe kulinarno-kulturalne wydarzenie w Polsce i Europie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów w ramach hasła #FoodNewsGoodNews. Wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się w dniach 13 marca – 24 kwietnia.

Aby dowiedzieć się więcej o organizowanych Festiwalach odwiedź: https://RestaurantWeek.pl

Zobacz też: „Wielkie kłamstewka” – czy 3. sezon powstanie?

„Wielkie kłamstewka” – czy 3. sezon powstanie?

5/5 - (1 vote)

Lubisz nas? Obserwuj HIRO na Google News