Jak zrobić tosty, które będą połączeniem sera z winem?

Tost na talerzu, obok szklanka wina

Czy może być lepsze połączenie niż wino i ser? Może! Wyobraźcie sobie tosta, który składałby się z sera, połączonego z winem? Rozumiecie – nie tost i kieliszek wina, tylko tost z winem. W środku. My jesteśmy zdecydowanie na tak!

Mówią, że łapanie dwóch srok za ogon niekoniecznie skończy się powodzeniem, ale w tym wypadku jest inaczej. Bob, bloger kulinarny BS’ In The Kitchen, przygotował przepis na tost z grillowanym serem i winem! Zła wiadomość jest taka, że nie – nie wystarczy zalać sera winem i położyć na patelni. Dobra jest taka, że cały proces przygotowania tostów zajmie około 25 minut.

Czytaj również: Gorąca czekolada z winem – jak przygotować?

Tost na talerzu

Oferta pracy w HIRO

Szukamy autorów / twórców kontentu. Tematy: film, streetwear, kultura, newsy. Chcesz współtworzyć życie kulturalne twojego miasta? Dołącz do ekipy HIRO! Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej


Będziecie potrzebowali dwóch kromek pieczywa, łyżeczki masła, połowy posiekanej czerwonej cebuli, jeden ząbek czosnku, odrobinę rozmarynu i tymianku i łyżeczkę mąki. Do tego wszystkie oczywiście 3/4 szklanki czerwonego wina i 1/2 szklanki startego uprzednio sera (możecie oczywiście zwiększyć ilość sera, jeśli macie taką ochotę)

Dobra – to teraz co zrobić z tymi wszystkimi składnikami? Na patelni, na średnim ogniu roztopić masło. Dodać cebulę i mieszkać. Gdy cebula zacznie mięknąć, dodać czosnek, cynamon i rozmaryn. Pozostawić tak na kilka minut, po czym dodać łyżeczkę mąki i mieszać. Po wymieszaniu dodać wino. Mieszać, aż alkohol się wytopi, a konsystencja stanie się podobna do kremowej. Następnie, gdy się upewnicie, że wszystko jest okej – weźcie kromki chleba i rozłóżcie na nim przygotowaną na patelni miksturę. Dodajcie ser i odrobinę masła na brzegi. Grillujcie tosta na średnim ogniu, aż osiągnie złoty kolor.

Tost na talerzu

Rate this post

Lubisz nas? Obserwuj HIRO na Google News