Najlepszy szef kuchni na świecie pojawi się w Warszawie na Fine Dining Week. Festiwal odbędzie się w duchu zero-waste i #RespectFood

Mężczyzna oparty o ścianę

Tym, którym nie są obce wyszukane smaki, nie trzeba będzie go przedstawiać, a ci, którzy jeszcze nie wiedzą kim jest Massimo Bottura – mają właśnie idealną okazję, by go poznać!

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie, które jest w pełni poświęcone scenie fine diningowej, czyli sztuce restauracyjnej najwyższej klasy. W tym roku Festiwal będzie odbywał się od 6 do 17 lutego w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie, Łodzi i Trójmieście.

Szefowie Kuchni z prawie 70 najbardziej ekskluzywnych restauracji, taki jak przykładowo Senses, Concept14, czy Opasły Tom, przygotują popisowe pięciodaniowe menu, dostępne w festiwalowej cenie – 119 PLN. Rezerwacji można dokonywać już przez stronę FineDiningWeek.pl. Wszystko w zgodzie z duchem zero-waste, by w czasie trwania festiwalu nie zmarnował się ani kęs jedzenia!

Wróćmy jednak do tematu przewodniego, czyli gościa specjalnego Fine Dining Week. Będzie nim Massimo Bottura — najlepszy szef kuchni na świecie, właściciel Osteria Francescana (restauracji oznaczonej trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo jest także ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood.

Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo w duchu #RespectFood, która odbędzie się w Warszawie 7 lutego 2019. Szczegóły wkrótce.

Komentarze
Podaj dalej

Zapisz się do Newslettera