Najlepszy szef kuchni na świecie pojawi się w Warszawie na Fine Dining Week. Festiwal odbędzie się w duchu zero-waste i #RespectFood

Mężczyzna oparty o ścianę

Tym, którym nie są obce wyszukane smaki, nie trzeba będzie go przedstawiać, a ci, którzy jeszcze nie wiedzą kim jest Massimo Bottura – mają właśnie idealną okazję, by go poznać!

Fine Dining Week to największe w Polsce wydarzenie, które jest w pełni poświęcone scenie fine diningowej, czyli sztuce restauracyjnej najwyższej klasy. W tym roku Festiwal będzie odbywał się od 6 do 17 lutego w Warszawie, Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie, Łodzi i Trójmieście.

Szefowie Kuchni z prawie 70 najbardziej ekskluzywnych restauracji, taki jak przykładowo Senses, Concept14, czy Opasły Tom, przygotują popisowe pięciodaniowe menu, dostępne w festiwalowej cenie – 119 PLN. Rezerwacji można dokonywać już przez stronę FineDiningWeek.pl. Wszystko w zgodzie z duchem zero-waste, by w czasie trwania festiwalu nie zmarnował się ani kęs jedzenia!

Oferta pracy w HIRO

Szukamy autorów / twórców kontentu. Tematy: film, streetwear, kultura, newsy. Chcesz współtworzyć życie kulturalne twojego miasta? Dołącz do ekipy HIRO! Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej


Wróćmy jednak do tematu przewodniego, czyli gościa specjalnego Fine Dining Week. Będzie nim Massimo Bottura — najlepszy szef kuchni na świecie, właściciel Osteria Francescana (restauracji oznaczonej trzema gwiazdkami Michelin) i pomysłodawca projektu non-profit Food for Soul. Massimo jest także ambasadorem marki GRUNDIG, twórcy idei #RespectFood.

Goście posiadający festiwalową rezerwację będą mogli wygrać miejsce podczas wyjątkowej kolacji z Massimo w duchu #RespectFood, która odbędzie się w Warszawie 7 lutego 2019. Szczegóły wkrótce.

Rate this post

Lubisz nas? Obserwuj HIRO na Google News