Pewnie sceptycy od razu powiedzą: nie ma czegoś takiego jak naturalna różowa czekolada. Ale prosimy o chwilę cierpliwości, a wszystko wyjaśnimy!
Ruby chocolate, tak nazywa się nowy rodzaj czekolady, który stoi na równi z czekoladą mleczną, czarną i białą. Różowa czekolada została stworzona z ziaren kakaowca, połączonych z owocami jagodowymi, bez dodatku żadnego inne smaku, czy barwnika. Brzmi cudownie, poprosimy całego tira!
Anglia będzie pierwszym krajem w Europie, gdzie będzie można kupić ten smakołyk. Różowy KitKat był dostępny w Japonii i Krei od początku tego roku – ale nie ma się czemu dziwić, bo KitKatów oznaczonych Made in Japan jest ponad 350: z zieloną herbatą, rumem, rodzynkami, a nawet słodkim ziemniakiem. Myślę, że jednak nam, prostym Europejczykom wystarczy, jak dotrze do nas różowa opcja!
Jak myślicie, czy do 2019 roku Ruby Chocolate dotrze do Polski? Liczymy na to!