Crossushi, czyli połączenie sushi i crossainta: nowy kulinarny trend?

Połączenie sushi i crossainta

Nowy rok, nowe trendy – wiadomo. Chociaż akurat ten konkretny trend wzbudza, powiedzmy mieszane uczucia. Przekonajcie się sami.

Jedna z piekarni w Kalifornii wprowadziła do sprzedaży, jak sami to nazywają – kalifornijskiego crossainta. Jest to połączenie sushi i francuskiego wypieku. Obsypany sezamem, z nadzieniem z łososia, wasabi, imbiru i glonów. Do tego oczywiście sos sojowy. Czy może być coś dziwniejszego? Nie wiemy. Nie wiemy też, czy chcemy widzieć.

Internauci zareagowali podobnie na tę japońsko-francuską hybrydę. A co Wy sądzicie o tym połączeniu?


Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍

Zobacz także: Yujia Hu – chiński szef kuchni i jego sneakersy z sushi

https://www.instagram.com/p/vyoLlyrIB-/

https://www.instagram.com/p/vyoLlyrIB-/

Oceń artykuł. Autor się ucieszy

Lubisz nas? Obserwuj HIRO na Google News