Nowy rok, nowe trendy – wiadomo. Chociaż akurat ten konkretny trend wzbudza, powiedzmy mieszane uczucia. Przekonajcie się sami.
Jedna z piekarni w Kalifornii wprowadziła do sprzedaży, jak sami to nazywają – kalifornijskiego crossainta. Jest to połączenie sushi i francuskiego wypieku. Obsypany sezamem, z nadzieniem z łososia, wasabi, imbiru i glonów. Do tego oczywiście sos sojowy. Czy może być coś dziwniejszego? Nie wiemy. Nie wiemy też, czy chcemy widzieć.
Internauci zareagowali podobnie na tę japońsko-francuską hybrydę. A co Wy sądzicie o tym połączeniu?
Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍
Zobacz także: Yujia Hu – chiński szef kuchni i jego sneakersy z sushi
https://www.instagram.com/p/vyoLlyrIB-/
Too early in the morning to see a sushi-stuffed croissant. https://t.co/3ogg1itF2v pic.twitter.com/CC9yC8M8I3
— Kristine Servando (@tinssoldier) 3 marca 2017
#SanFrancisco has done it again with the ‘#sushi #croissant‘ — here’s what it’s like https://t.co/pMDbCN4TWc pic.twitter.com/4D1PioywrF
— Sushi Master Tessa (@TessaLovesSushi) 6 marca 2017
https://www.instagram.com/p/vyoLlyrIB-/