Marka SONKO istnieje na polskim rynku od 1989 roku i jest liderem wśród produktów z kategorii drybread. Celem marki Sonko jest promowanie zdrowego trybu życia poprzez dostarczanie nowych, innowacyjnych produktów oraz ciągłe doskonalenie ich jakości.
Snacki i Wafle Błonnikowe stanowią świetne rozwiązanie dla osób stosujących dietę bezglutenową oraz chorych na celiaklię. Produkty marki SONKO ze znaczkiem „przekreślonego kłosa” są kontrolowane i rekomendowane przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Ponadto wysoka zawartość błonnika, występująca w naturalnej postaci w obu produktach, usprawnia przemianę materii, pomagając w utrzymaniu szczupłęj sylwetki i zdrowego wyglądu. Produkty wysokobłonnikowe pozostawiają uczucie sytości na długi czas, dzięki czemu są idealne dla osób stosujących dietę.
Wafle błonnikowe, a więc ryżowe z wysoką zawartością błonnika, pochodzącego z ryżu, otrąb kukurydzianych i błonnika jabłkowego oraz niezbędnych dla człowieka minerałów są dostępne w trzech rodzajach. Siemię lniane wzbogaca wafle o cynk, amarantus o żelazo, a kukurydza o magnez. Z powodzeniem mogą być polecane dla kobiet karmiących oraz w ciąży. Naturalnie wspomagają przemianę materii, nie szkodząc przy tym dziecku.
Snacki błonnikowe są chrupiącą i wartościową przekąską bogatą w błonnik i minerały. W łatwy
i smaczny sposób zaspokoją apetyt na długi czas. Poręczne opakowanie doskonale pasuje do torebki czy plecaka. Sprawdzi się jako lekka przekąska w pracy, w podróży czy w szkole, a także jako alternatywa dla niezdrowych i tłustych przekąsek. Wypiekane z pełnoziarnistej kukurydzy popcornowej nie zawierają konserwantów, wzmacniaczy smaku i syntetycznych aromatów i barwników. Są dostępne w trzech wersjach smakowych: pizza, 7 warzyw, włoskie i bruschetta.
Tekst | na podstawie materiałów prasowych