Restaurant Week powraca z nowym hasłem #FoodSoundsGood i wieloma atrakcjami dla smakoszy. W cenie 69 zł będzie można skosztować trzech koncertowych kompozycji i głośnego drinka w prawie 400 najlepszych restauracjach w Polsce. Brzmi to jak świetna okazja, aby spróbować nowych potraw i odkryć swoje ulubione restauracje. Sprzedaż wystartowała dzisiaj. Daty i linki zobacz niżej.
Usłysz smak będzie motywem przewodnim wiosennej edycji Restaurant Week, największego festiwalu kulinarnego w Polsce i jednego z największych w Europie. Kampania #FoodSoundsGood będzie promować odkrywanie dźwięków jedzenia, a wiosenna edycja Restaurant Week będzie najbardziej „muzyczna” ze wszystkich dotychczasowych. Goście będą mieć okazję zasmakować ponad 2500 harmonijnych kompozycji w ponad 400 restauracjach w Polsce.
Dzięki współpracy z Visa, uczestnicy Festiwalu będą mogli skorzystać z rabatu na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit. Visa wesprze też Festiwal w dotarciu do nowych gości i prezentowaniu publiczności szerzej polskiej kuchni. Adrian Kurowski, Dyrektor Generalny Visa w Polsce, wyraził nadzieję, że wspieranie mikro, małych i średnich firm poprzez rabaty dla uczestników Festivalu płacących Visa, pozytywnie wpłynie na rozwój polskiej gospodarki.
Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍
Smakuj uchem w najlepszych restauracjach!
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkudziesięciu miastach w 13 największych regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także w Radomiu. Swoje popisowe menu przygotuje blisko 400 restauracji – wśród nich krakowska La Forchetta, łódzkie Ryby&Owce, Miska Gastro Bowls, Angelo Ristorante, Koku sushi; trójmiejskie Fellini, Hokkaido Sushi & Japan Cuisine, Osteria Fino, SYNTEZA Restauro & Cocktail, Fisherman; wrocławskie Piwnica Świdnicka, Forum Kulinarne, Concordia Taste, Rumbar, Browar Stu Mostów na Świdnickiej. Znalazły się także znane Gościom warszawskie Rest. Baczewskich, Frank Winebar & Shop, Casablanca, Portunol bistro iberico oraz LAS – lokalna atrakcja stolicy.
Koncertowe kompozycje menu w okazyjnej cenie!
Wejdź w rytm Festiwalu już teraz i rezerwuj dźwiękowe doświadczenia smakowe na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej oraz wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego i deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie 69zł. Co więcej – znów dzięki usłudze Klarna będzie można zapłacić za rezerwację po 30 dniach – dzięki temu Goście będą mogli odkryć więcej restauracji podczas jednego Festiwalu.
Co w menu wiosennego Restaurant Week?
Festiwal pozwala odkryć autorskie menu od najlepszych Chefów, a do tego uratować żywność przed wyrzuceniem. W jaki sposób? Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online – marnowanie żywności w restauracjach ograniczone jest do minimum. A wszystko to w myśl filozofii #SzanujJedzenie.
Rezerwuj dźwiękowe doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas Restaurant Week jest przewidziana na 90 minut. Na Restaurant Week zaprasza Visa – dzięki Visa każdy z Gości ma szansę skorzystać z rabatu.
Start sprzedaży: 9 lutego 2023
Termin Festiwalu: 22 marca – 30 kwietnia 2023
Rezerwacje: RestaurantWeek.pl/ oraz https://app.rclb.pl
Zobacz też: Restauracja rzuciła wyzwanie: zjedz 100cm pizzę w pół godziny
Restauracja rzuciła wyzwanie: zjedz 100cm pizzę w pół godziny