Laflaf jest miejscem, w którym króluje smak.
Specjałem tego miejsca jest Hummus, tradycyjna libańska potrawa, która jest pastą z ugotowanej i utartej ciecierzycy z miażdżonym czosnkiem, oliwą oraz sokiem z cytryny, podawana w różnych kombinacjach np. z pitą pochodzącą w stu procentach z Izraela albo z klasycznymi egipskimi kotlecikami falafel. Smak taki jaki być powinien, tylko oryginalne składniki najlepszej jakości.
Po hummusie nadszedł czas na Falafelowe burgery, które są totalną nowością w menu wegetariańskich lokali. Zawitały one nie tylko do Polski, ale nowy przysmak kraju mcdonaldyzacji dotarł też do krajów arabskich. Restauracja prowadzi też sprzedaż własnych wyrobów, na przykład własnej roboty dżem z borówki amerykańskiej. Ceny może nie pasują na studencką kieszeń , ale też nie są też zbyt wygórowane.
Dzięki możliwości wzięcia na wynos, możesz delektować się najlepszym w mieście hummusem , nawet w domu.
Więc turban na głowę, siad po turecku i smacznego !
(na podstawie materiałów prasowych)