Zapiekanki, burgery, lody, może także krewetki i pierożki na parze. Wszystkich tych rzeczy pewnie mieliście okazję próbować w mobilnych punktach gastro. A co powiedzielibyście na… makaronowy donut?! Tak się karmi w Ameryce!
Pomysł powstał na podstawie Neapolitańskiej tradycji, w której resztki makaronu łączy się z serem i jajkami, a następnie zapieka. Pop Pasta poszli o krok dalej i zrobili combo dwóch cudownych rzeczy, nadając wspomnianemu makaronowi kształt tradycyjnego, amerykańskiego donuta.
Czytaj również: Połączenie makaronu i magii jednorożców? Unicorn Noodles
Jak by tego było mało, pomysłodawcy tej wspaniałej przekąski, przygotowują ją w różnych wariantach smakowych. Donuty są z czerwonym sosem, o smaku carbonara czy spaghetti bolognese, albo o smaku węgorza czy cukinii.
Fuzja włosko-amerykańskich klimatów w takim wydaniu to zdecydowanie to, co tygryski lubią najbardziej. Dzięki takim pomysłowym przyjaciołom zza oceanu, aż ciśnie się na usta… God Bless America.
Tekst: Paweł Niedzielski