Nenette – bez cukru, bez glutenu

 

Są to wyroby cukiernicze (tradycyjne), ale i pieczywo produkowane z najwyższej jakości produktów, jak mąka bezglutenowa ksylitol, pełniący funkcję substancji słodzącej oraz tłuszcz kokosowy, a także nieuczulające jaja od kury zielononóżki o obniżonej zawartości cholesterolu. Wytwarzane są bez użycia nikomu niepotrzebnych konserwantów, sztucznych spulchniaczy i polepszaczy smaku. Bo przecież jaki jest sens w sztucznym poprawianiu już i tak pysznych, a i zdrowych, smakołyków?

Cukiernia kieruje ofertę do wszystkich, osób świadomie dbających o swoje zdrowie i wygląd, czy do uczuleniowców, z żalem spoglądających na czekoladowe wypieki, bezglutenowców, którzy z bólem serca odmawiają sobie zbyt wiele, by uniknąć innych bólów i cierpień. Także cukrzycy odnajdą coś dla siebie. Cukiernicy nie zapomnieli też o rzeszy wegan, muszących z uwagą wybierać słodycze, ich wegańskie ciasta są prawdziwym hitem! Nie skupiając się jednak na chorobach, czy kłopotach zdrowotnych, Nenette wiąże się po prostu ze zdrowym odżywianiem i dbałością o organizm.

Wreszcie nie trzeba odmawiać sobie przyjemności, a osoby które do tej pory mogły jedynie pomarzyć o zakupie takich słodkości, nie muszą już ograniczać się wyłącznie do snów!

Ksylitol używany do produkcji wyrobów, oprócz walorów smakowych charakteryzuje się również niskim indeksem glikemicznym, wzmacnia układ immunologiczny, co z pewnością przyda się w nadchodzącym sezonie jesienno-zimowym, gdy plenerowe wypady wciąż kuszą mimo niesprzyjającej aury. Powoduje zarazem zmniejszenie łaknienia na słodycze, ciesząc osoby dbające o linię. a także opóźnia proces starzenia skóry.

nenette2

W Nenette  znajdziecie przeróżne, kolorowe tartinki, skomponujecie indywidualne torty, fani bezglutenowego pieczywa również nie będą zawiedzeni, możecie też wpaść po prostu na pyszną kawę. Pozwól swoim kubkom smakowym na odrobinę zdrowego szaleństwa!

 

 

 

 

 

 

 

Komentarze
Podaj dalej

Zapisz się do Newslettera