Nie olewamy miasta

0
Trwa XVII edycja konkursu na Projekt Łazienki Publicznej KOŁO. Tym razem konkurs poszerza swoją formułę. Oprócz wyłonienia zwycięskiego projektu toalety w Parku Zachodnim we...

Burger dla bogaczy

0
Burger zrobiony jest z 200 gramów mielonego mięsa wołowego rodzaju Wagyu Kobe oraz 60 gramów nowozelandzkiej dziczyzny. Mięso przyprawione jest wędzoną solą himalajską, a...

Wielki powrót 1500m2 do wynajęcia

0
Kultowy klub 1500m2 do wynajęcia powraca. Nowa miejscówa jest na Emilii Plater i to najstarsze warszawskie liceum. Od zamknięcia klubu minęło dziewięć miesięcy. Teraz, przy...

Jak być wege i nie zwariować na imprezie?

0
Piątkowy wieczór ze znajomymi. Po kilku głębszych zawsze pada to życiowe pytanie: idziemy coś wszamać? Długie picie na pusty żołądek nie popłaca, a z...

Brak wstępu: co kryją opustoszałe miejsca Warszawy i okolic?

0
Jedno z pomieszczen w opuszczonych szpitalu w Otwocku. Widac porozbijane szklo, pomazane sciany oraz przejscie do innego pokoju
Mosty, opuszczone hotele, szkoły, zakłady przemysłowe, szpitale psychiatryczne. Jeśli lubicie tego typu miejsca i jesteście zdolni nagiąć delikatnie literę prawa, oto kilka z nich. Potrzebujecie...

W 2020 roku powstanie miasto unoszące się na wodzie?

0
Projekt miasta unoszącego się na wodzie
Brzmi jak scenariusz filmu science-fiction, ale ten pomysł może stać się rzeczywistością już za kilka lat. Instytut Seasteading w San Francisco pracował nad tym...

AïOLI Bread & Aperitivo: raj dla Waszych podniebień już otwarty!

0
Kartka reklamująca nowe Aioli i jedzenie na stole
Aperitivo, to pewna kultura picia i celebracja dnia w grupie przyjaciół. Wspólne dzielenie się posiłkiem, muzyka, akcent na bar, wiele odsłon pieczywa. Chmielna 26 to...

Restauracja, która do każdego posiłku daje klientowi książkę

0
Budynek restauracji, szare ściany, żółty dach, znak Food and Books
Restauracja Traveler została otwarta w 1970 roku i jej misją od samego początku było nie tylko serwowanie przepysznych dań, ale także... dzielenie się dobrą...

W Szwecji powstało centrum handlowe z wyłącznie używanymi rzeczami

0
Wnętrze centrum handlowego
Anna Bergstrom od zawsze kochała wszystko, co z modą związane, ale czuła wyrzuty sumienia, wiedząc, że ubrania, które kupowała pochodzą ze świata tzw. szybkiej...

Kucharz jest rzemieślnikiem, nie artystą. Rozmawiamy z Darkiem Barańskim, szefem kuchni...

0
Szef kuchni trzymający w dłoni bób
Restauracja Szóstka znajdująca się na 6 piętrze Hotelu Warszawa to miejsce wyjątkowe. Przekonaliśmy się o tym od razu po przekroczeniu jej progu. Gdy tylko wjedziecie...
Zdjęcie z imprezy Fort BEfore. Kolorowo ubrani ludzie tańczący na otwartej przestrzeni

PLENER – nowe miejsce na mapie Warszawy

0
Miesiące w zamknięciu powoli zostawiamy za sobą i krok po kroku otwieramy sezon wakacyjny. Tym razem niestety bez naszych ukochanych festiwali. Z pewnością wszyscy...