Czy słyszeliście o kawie podawanej w awokado? Wydawało Wam się to dziwne? To jeszcze nic! Teraz Internet podbija kawa, która jest serwowana w wydrążonej marchewce, jabłku oraz pomarańczy!
Świat oszalał na punkcie bycia fit. Idąc tym tropem, bariści w kawiarni Local’s Corner w Seaforth w Australii zaczęli serwować kawę w wydrążonych warzywach i owocach. Dzięki temu, wraz z ulubionym espresso dostaniemy zastrzyk energii w postaci witamin znajdujących się w poszczególnych warzywach czy owocach.
Dodatkowo zmniejsza się ilość wody wykorzystywanej do mycia naczyń po kawie oraz zużycie plastikowych kubków do napojów na wynos. Pomysł sam w sobie ciekawy, lecz wymagający dopracowania, bo jak sama kawiarnia mówi, kubki z warzyw czy owoców niestety bardzo szybko przeciekają. Musimy jednak przyznać, że wygląda to niezwykle apetycznie!
Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍
Tekst: Julia Gugniewicz