Ustalmy jedno: po ciężkim dniu w pracy, odrobina wina nie zaszkodzi. Odrobina (kubełek) lodów, też nie. A gdyby tak połączyć alkohol i lody w jedno?
Amerykański oddział Häagen-Dazs wprowadza na rynek nową linię lodów Spirits Collection. Będzie się ona składała z 7 nasączonych alkoholem smaków — od rumu po bourbon. Jest też opcja dla wegan! Smaki, które pojawiają się już wkrótce w amerykańskich sklepach to:
- Irish Cream Brownie — lody z irlandzkim rodowodem alkoholowym, z kawałkami czekolady z nadzieniem.
- Rum Tres Leche — inspirowane Ameryką Łacińską, lody z dodatkiem białego rumu i kremem dulce de leche na wierzchu, zmieszane z kawałkami ciasta Tres Leches.
- Bourbon Vanilla Bean Truffle — klasyczna kombinacja, łącząca ostry smak bourbona z kremowymi lodami waniliowym z dodatkiem w postaci czekoladowych trufli.
- Stout Chocolate Pretzel Crunch — lody inspirowane wieczornymi wyprawami do baru. Połączenie czekoladowych lodów ze słodkawym trunkiem alkoholowym, a to wszystko zmieszane z precelkami i nadzieniem krówkowym.
- Bourbon Praline Pecan — kolejne lody z bourbonem w składzie, posypane brązowym cukrem i pralinami z orzeszkami pekan.
- Non-Dairy Amaretto Black Cherry Almond Toffee — opcja wegańska, czyli słodko-migdałowe kawałki toffi połączone z dżemem z czarnych wiśni i orzechowym amaretto.
- Irish Cream Cookie Squares — lody o smaku irish cream z ciasteczkami czekoladowymi zanurzone w ciemnej czekoladzie.
Które wybieracie?
Potrzebujesz MacBooka? Razem z ekspertami Lantre wybraliśmy maszynę dla ciebie 💻🍏👍
https://www.instagram.com/p/BuUA92ygk91/?utm_source=ig_embed