Finnish Mule, czyli idealny drink na mroźne wieczory. Jak go przygotować?

Drink w miedzianym kubku

Sposobów na rozgrzanie w jesienny, czy zimowy wieczór jest wiele. My dzisiaj zaproponujemy wam taki, który sprawdzi się zarówno w trakcie imprezy Andrzejkowej, jak i Sylwestrowej!

Klasyczny drink w nowej odsłonie – oto, co dla was na dzisiaj mamy! Wiedzieliście, że drink Moscow Mule powstał w 1941 roku? Jego receptura została stworzona przez przypadek w jednym z barów w Los Angeles.

Finnish Mule do odświeżona wersja tego klasyka. To drink, w którym naturalny cytrusowy aromat grapefruitowej wódki przenika się z rześkim smakiem imbirowego piwa, tworząc kompozycję o lekko pikantnym finiszu! Jak go przygotować?

Czas przygotowania: 2 minuty
Metoda: Brink budowany
Podanie: Highball lub metalowy kubuek (240-300 ml)

Składniki:
– 40 ml Finlandia Grapefruit Vodka
– 120 ml piwa imbirowego
– sok z ćwiartki limonki
– plasterek ogórka
– skórka z limonki
– imbir pokrojony w słupki
– lód

Przydatny sprzęt barmański: łyżka barmańska (jeśli nie macie, wystarczy łyżka stołowa)

Sposób przygotowania:
– do wysokiej szklanki lub metalowego kubka wsyp lód
– dodaj wódkę, piwo imbirowe, sok z limonki, a następnie wymieszaj łyżką barmańską, aby dokładnie połączyć składniki
– udekoruj plastrem ogórka, skórą z limonki i imbirem

Gotowe, smacznego!

Komentarze
Finnish Mule, czyli idealny drink na mroźne wieczory. Jak go przygotować?
Oceń artykuł