Finnish Mule, czyli idealny drink na mroźne wieczory. Jak go przygotować?

Drink w miedzianym kubku

Sposobów na rozgrzanie w jesienny, czy zimowy wieczór jest wiele. My dzisiaj zaproponujemy wam taki, który sprawdzi się zarówno w trakcie imprezy Andrzejkowej, jak i Sylwestrowej!

Klasyczny drink w nowej odsłonie – oto, co dla was na dzisiaj mamy! Wiedzieliście, że drink Moscow Mule powstał w 1941 roku? Jego receptura została stworzona przez przypadek w jednym z barów w Los Angeles.

Finnish Mule do odświeżona wersja tego klasyka. To drink, w którym naturalny cytrusowy aromat grapefruitowej wódki przenika się z rześkim smakiem imbirowego piwa, tworząc kompozycję o lekko pikantnym finiszu! Jak go przygotować?

Oferta pracy w HIRO

Szukamy autorów / twórców kontentu. Tematy: film, streetwear, kultura, newsy. Chcesz współtworzyć życie kulturalne twojego miasta? Dołącz do ekipy HIRO! Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej


Czas przygotowania: 2 minuty
Metoda: Brink budowany
Podanie: Highball lub metalowy kubuek (240-300 ml)

Składniki:
– 40 ml Finlandia Grapefruit Vodka
– 120 ml piwa imbirowego
– sok z ćwiartki limonki
– plasterek ogórka
– skórka z limonki
– imbir pokrojony w słupki
– lód

Przydatny sprzęt barmański: łyżka barmańska (jeśli nie macie, wystarczy łyżka stołowa)

Sposób przygotowania:
– do wysokiej szklanki lub metalowego kubka wsyp lód
– dodaj wódkę, piwo imbirowe, sok z limonki, a następnie wymieszaj łyżką barmańską, aby dokładnie połączyć składniki
– udekoruj plastrem ogórka, skórą z limonki i imbirem

Gotowe, smacznego!

Finnish Mule czyli idealny drink na mroźne wieczory. Jak go przygotować Finnish Mule, czyli idealny drink na mroźne wieczory. Jak go przygotować?

Rate this post

Lubisz nas? Obserwuj HIRO na Google News