Dwa nowe miejsca na kulinarnej mapie Warszawy

Aby pojawiły się te dwa miejsca, ich twórcy odwiedzili kraje takie jak Włochy, Grecja, Hiszpania czy Portugalia. Zainspirowali się tym, co w kulturze śródziemnomorskiej najlepsze, czyli wspaniałą kuchnią. Każdy z tych krajów łączy jedno – otwarte drzwi lokali, przez które niesie się zapach aromatycznych specjałów regionu oraz atmosfera, dzięki której czujemy się jak u siebie.

Warszawski Żoliborz będzie miał od teraz aż dwa nowe lokale, w których powrót do wakacyjnych wspomnień będzie jeszcze smaczniejszy. Niezwykłe jest to, że pomimo wspólnego szefa kuchni i adresu, obie restauracje mają do opowiedzenia różne historie.

Coast To Coast Tapas&Coctail Bar – smaki wybrzeża

Figi z kozim serem_Coast_to_Coast

Flagowym daniem tego lokalu jest tapas – doskonała przekąska serwowana z kieliszkiem dobrego wina. Dla Coast To Coast jest to danie szczególne – powstało z idei celebrowania wspólnego posiłku, delektowania się różnorodnymi potrawami z bliskimi. Ważne są nie tylko doznania smakowe, ale przede wszystkim dobre towarzystwo i miła atmosfera restauracji.

Coast To Coast Tapas&Coctail Bar sprawi, że każdy poczuje się jak na portugalskim wybrzeżu. Jedyne, co należy zrobić, to znaleźć się na ul. Rydygiera 13 w Warszawie.

Eat&Meet Food and Wine Restaurant – radość jedzenia

E&M wnętrze 3

Pod tym samym adresem znaleźć można restaurację Eat&Meet. To dobry pomysł na ucieczkę od zgiełku ruchliwej stolicy. Czas płynie tu leniwie. W południe przy filiżance aromatycznej kawy, a wieczorem na banchetto, wystawnej uczcie, w gronie przyjaciół.

Eat&Meet Food and Wine Restaurant to lokal, w którym zawsze można spróbować czegoś wyjątkowego i powrócić myślami do wakacji. Spodoba się wszystkim tym, którzy kochają rozkoszować się życiem i daniami z różnych nadmorskich zakątków Europy.

Jeden szef kuchni, dwie restauracje, wiele podróży kulinarnych. Eat&Meet oraz Coast To Coast zapraszają od poniedziałku do piątku w godz. od 12:00 do 22:00 oraz w weekendy w godzinach 12:00 – 23:00 lub do ostatniego gościa.

Paella z kalmarami_Coast_to_Coast

Komentarze
Podaj dalej

Zapisz się do Newslettera