Delivery Week. Festival dostaw pomaga restauratorom i nam przetrwać kwarantannę

Podano do domu! Rusza Delivery Week – festiwal dostaw z restauracji. Zamów i pomóż! Na pomoc klientom i restauracjom rusza DeliveryWeek! To świetny sposób na domową nudę 
i pomoc polskim niezależnym restauracjom. Na stronie DeliveryWeek.pl można już zamawiać 
2-daniowe autorskie menu w festiwalowej cenie 35zł – do wyboru z bezkontaktową dostawą
lub odbiorem własnym.

Dostawa do domu i doświadczanie restauracyjnej kuchni w naszych małych aresztach to sposób na urozmaicenie kwarantanny i przełamanie kulinarnej nudy. Na początku nawet nam się podobało pichcenie w domowych pieleszach, lecz przeszliśmy już w stan permanentnego uwięzienia. Dni mijają jeden za drugim i nasze domowe kulinarne premiery już się odbyły. Zrealizowaliśmy się już na tym polu, a teraz nadszedł czas stagnacji. Dlatego warto wziąć udział DeliveryWeek. Zamówienia na wynos to dla nas forma udziału w bądź co bądź festiwalu, a do tego możemy pomóc lokalnym restauracjom przetrwać ten trudny czas. Delivery Week to pierwszy „wynosowy” festiwal restauracyjny. W specjalnej cenie 35 zł zamówić można domowe doświadczenie restauracyjne 
na kolejny dzień lub następne. Każdy zestaw składający się z dwóch autorskich dań przygotowanych przez szefów kuchni to prawdziwie restauracyjne smaki “podane do domu”.

Festiwal będzie trwał do odwołania. Delivery Week wystartował właśnie w Warszawie, Wrocławiu i Poznaniu, a wkrótce dołączają do niego restauracje z kolejnych miast.

– Autorski posiłek z restauracji to świetne urozmaicenie przymusowego pobytu w domu, ale też pomoc walczącym o przetrwanie restauracjom – mówią organizatorzy Festiwalu Paweł Światczyński i Maciek Żakowski – Dla niezależnych rodzinnych lokalnych przedsiębiorstw to niebywale trudny czas, ważą się ich losy. Po przełożeniu wiosennej edycji Restaurant Week wszystkie nasze moce postanowiliśmy wykorzystać, by pomóc restauracjom. Mamy nadzieję, że dzięki wsparciu naszych wspaniałych Gości to się uda!

Do wyboru są zarówno restauracyjne dania kuchni polskiej, jak i innych. Goście mogą zamawiać dania wegetariańskie, rybne, wegańskie i mięsne.

Podobnie, jak podczas Restaurant Week, zamówienia można składać online najpóźniej dzień wcześniej. Tym razem do godziny 23.00 na następny dzień i kolejne. Na stronie www.DeliveryWeek wybiera się i opłaca liczbę zestawów festiwalowych oraz termin i godzinę dostawy (między 12.00 a 21.30).

Bezkontaktowa dostawa
Bezpieczeństwo Gości jest priorytetem. Dlatego proces przygotowania i dostawy dań poddany został ostrym zaleceniom sanitarno-epidemiologicznym. Według zaleceń, jedzenie ma być przygotowywane w maskach i rękawiczkach higienicznych, strefy dostaw nie mogą się przenikać, a Dostawcy muszą często dezynfekować ręce i pojazdy. Odbiór własny lub dostawa odbywają się bezkontaktowo.

Festiwal pozostaje wierny filozofii #SzanujJedzenie. Znając wcześniej dokładną liczbę Gości i ich menu, restauracje marnują minimalną ilość jedzenia. Zamawiają bowiem dokładnie tyle składników, ile potrzebują do przygotowania dań.

Wesprzyj niezależną scenę restauracyjną!

Organizatorem Delivery Week jest największe w Polsce wydarzenie kulinarne – Restaurant Week.
Festiwal został powołany, aby pomóc przetrwać restauracjom trudny czas kwarantanny. 
Do współpracy zaproszeni zostali festiwalowi Partnerzy i Ambasadorzy, którzy od lat chętnie promują niezależną rodzimą scenę restauracyjną. Festiwal potrwa do odwołania. Rozpoczyna się 
w Warszawie, do której już dołączają inne miasta.

Komentarze
Podaj dalej

Zapisz się do Newslettera