Nowa odsłona fast foodu: pączki z makaronu

Pączek z makaronu trzymany w dłoni

Zapiekanki, burgery, lody, może także krewetki i pierożki na parze. Wszystkich tych rzeczy pewnie mieliście okazję próbować w mobilnych punktach gastro. A co powiedzielibyście na… makaronowy donut?! Tak się karmi w Ameryce!

Pomysł powstał na podstawie Neapolitańskiej tradycji, w której resztki makaronu łączy się z serem i jajkami, a następnie zapieka. Pop Pasta poszli o krok dalej i zrobili combo dwóch cudownych rzeczy, nadając wspomnianemu makaronowi kształt tradycyjnego, amerykańskiego donuta.

Czytaj również: Połączenie makaronu i magii jednorożców? Unicorn Noodles

Donut trzymany w palcach na tle nieba
https://www.instagram.com/pop_pasta/

Jak by tego było mało, pomysłodawcy tej wspaniałej przekąski, przygotowują ją w różnych wariantach smakowych. Donuty są z czerwonym sosem, o smaku carbonara czy spaghetti bolognese, albo o smaku węgorza czy cukinii.

3 rodzaje donutów leżące na blacie
https://www.instagram.com/pop_pasta/
Kolejka ludzi stojąca do stoiska z jedzeniem
https://www.instagram.com/pop_pasta/

Fuzja włosko-amerykańskich klimatów w takim wydaniu to zdecydowanie to, co tygryski lubią najbardziej. Dzięki takim pomysłowym przyjaciołom zza oceanu, aż ciśnie się na usta… God Bless America.

Donut trzymany w torebce papierowej
https://www.instagram.com/pop_pasta/

Tekst: Paweł Niedzielski

Komentarze
Nowa odsłona fast foodu: pączki z makaronu
Oceń artykuł