Niepasteryzowany Prażubr – hołd dla przeszłości

Polacy to piwosze, wiemy to bez wątpienia. Średnio wypijamy około 100 litrów piwa rocznie, co czyni nas jednym z pięciu narodów konsumujących największą ilość piwa w Europie. Lubimy piwa z tradycją, kojarzące się z naturalnością oraz nawiązujące do naszych pradawnych korzeni. Dlatego, każdy miłośnik alternatywnych piwnych smaków, powinien mieć pod ręką nowy pradawny gatunek – niepasteryzowanego Prażubra.

Trend na piwa niepasteryzowane, to wynik naszej coraz większej otwartości na nowe smaki. Potrafimy docenić tradycyjną recepturę oraz to, że piwo powstaje w wyniku pasji, doświadczenia i nawiązuje do naszych lokalnych korzeni. Trend na piwa niepasteryzowane, zapoczątkowały lokalne browary, które wprowadziły różnorodną ofertę piw w wyższej cenie, dla bardziej wymagających piwoszy.

Prażubr, gatunek pradawny niepasteryzowany jest odpowiedzią na nasze nowe preferencje – warzenie bez pasteryzacji i chęć delektowania się łagodnym smakiem piwa. To to hołd jaki browarnicy z Browaru Dojlidy Białystok złożyli przodkowi żubra białowieskiego, prażubrowi, który królował na terenie Polski przed wieloma tysiącami lat.

Gdzie zatem szukać Prażubra? Będzie go można wypatrzeć na plenerowych imprezach i koncertach, wypadach za miasto czy spotkaniach ze znajomymi. W męskim gronie.

 

Butelka z piwem_PraŻubr

Hołd dla przeszłości – Prażubr nowy gatunek niepasteryzowany

W tym sezonie swoją prapremierę ma nowy gatunek niepasteryzowany – Prażubr. Łagodny lager o zawartości alkoholu 5% to idealna propozycja dla tych, którzy lubią delektować się smakiem piwa. Receptura Prażubra powstała prosto w sercu Podlasia – w Browarze Dojlidy Białystok. Jest to hołd złożony nie tylko przodkowi Żubra Białowieskiego, czyli prażubrowi, ale także ukłon w stronę dawnych sposobów warzenia piwa i olbrzymiego doświadczenie browarników. Zatem jeśli szukacz klasycznego lagera, alternatywnego i zbalansowanego smaku – łagodny Prażubr jest piwem dla Ciebie. Weź go ze sobą na koncerty, imprezy czy wypady w męskim gronie.

Puszka PraŻubr

Komentarze
Niepasteryzowany Prażubr – hołd dla przeszłości
5 (100%) 1